dimarts, 28 de gener del 2020

STEM Talks, Menorca 2020



Un any més, hem tingut l'ocasió d'assistir a les xerrades STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), celebrades els dies 23 i 24 de gener al Centre Bit d'Alaior. 

Els alumnes de formació professional de grau superior d'informàtica van assistir amb gran interès.

Entre els temes tractats:

  • La física quàntica, que té com objectiu a curt termini una Internet segura amb comunicacions xifrades amb sistemes que ninguna màquina podrà endevinar i a llarg termini la fabricació d'ordinadors quàntics (que empren qbits en lloc de bits).
  • La intel·ligència artificial, amb dues modalitats: màquines que tenen la capacitat de diagnosticar a partir de grans quantitats de dades ("machine learning") i màquines amb la capacitat d'aprendre ("deep learning").
  • Internet of things (IoT), Internet de les coses, que amb el benefici que aporta la tecnologia de comunicacions 5G (més velocitat, més dispositius connectats) permetrà emprar sensors i actuadors dins i damunt el cos pel tractament de malalties cròniques.

I també, com a ponència final, una visió humanista del mon de la tecnologia de la mà d'un antropòleg, molt necessària si volem desenvolupar tot el potencial de la tecnologia actual d'una manera correcta que millori la vida de les persones respectant el seu entorn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.