dimecres, 4 de març del 2020

 Seguretat en xarxes sense fil



El dijous 27 de febrer en Miquel Àngel Bordoy va realitzar una xerrada combinada entre teòrica i pràctica als alumnes dels Cicles Formatius d'informàtica del IES Joan Ramis i Ramis. La presentació es va dividir en quatre parts:
  • Un resum de les funcionalitats del Centre de Tecnologies de la Informació ( CTI ) de la UIB.    
  • La importància de la seguretat en els sistemes informàtics per tal d'evitar atacs. Exemples de programari.
  • Seguretat mitjançant Firewire i Next Generation Firewire ( NGFW ). Evolució històrica de fabricants i la seva comparativa. Diferències de funcionalitats entre els FW tradicionals i els nous NGFW. Inversió econòmica per implantar aquests sistemes. 
  • Demostració pràctica de la configuració d'un dispositiu NGFW del fabricant Fortinet. Els assistents es varen poder connectar a dues xarxes lògiques diferents mitjançant una antena wifi, i van poder comprovar les diferents possibilitats de gestió de tràfic cap a Internet, com per exemple, el control d'accés limitat a Internet per certes aplicacions, control de velocitat per tipus usuaris, etc.
En Miquel Àngel Bordoy és Enginyer Tècnic en Telemàtica i Enginyer Superior en Informàtica. Actualment treballa al Centre de Tecnologies de la Informació ( CTI ) de la Universitat de les Illes Balears ( UIB ) i és professor associat en els estudis de Grau en Enginyeria Telemàtica i en el Màster en Enginyeria de Telecomunicacions.

Agraïm una vegada més la disponibilitat d'en Miquel per la realització d'aquestes xerrades als nostres alumnes.



 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.